5.4.07

Jaana Shelby

Olen Jaana Shelby, 47-vuotias viiden lapsen äiti Varsinais-Suomen Kiskon kunnasta. Kotiopetan viidestä lapsestamme neljää, nuorin kun on vasta nelivuotias. Muut neljä ovat luokilla 1, 3, 4 ja 6 ja he siis saavat oppia opastuksellani meillä kotona. Kolmena päivänä viikossa kotikouluryhmämme on viisilapsinen, kun käymme pitämässä koulua naapurikunnassa erään hevostilan pojalle.

Kiskossa kävimme kovan taistelun oman kyläkoulumme, Kaukurin koulun, säilyttämiseksi. Hävisimme, ja koulu myytiin yksityiselle kodiksi vaikka kyläläiset olisivat halunneet ostaa sen itselleen. Kylien elinvoimaisuus on koetuksella ja monet perheet muuttivat pois kyläkoulun mentyä. Monet olivat kaupungista maaseudulle muuttaessaan nimenomaan etsineet paikkaa lähellä pientä koulua.

Mieheni Stephen on yhdysvaltalainen, Teksasista. Hänen kanssaan näimme, kuinka ihanteellinen oppiympäristö yhdysluokkapedagogiikkaa toteuttava kyläkoulu oli, kun kolme lapsistamme kävi Kaukurin koulua. Emme halunneet luopua siitä, joten ryhdyimme opettamaan lapsia kotona.

Uskomme molemmat siihen, että ihmiset ovat erilaisia, ja että meillä kaikilla on paljon annettavaa. Uskomme, ettei erilaisuus ole uhka vaan voimavara. Meistä ei ole oikein, että pieni ihminen leimautuu omissa ja toisten silmissä sillä tavalla erilaiseksi, että siihen pitää 'puuttua'.
Jaana Shelby
Aijalantie 123
25550 Aijala
puh 044 503 6867
http://www.jaanashelby.fi/
j.shelby(at)ebaana.net
miukumauku korvattu (at) merkeillä roskapostin ehkäisemiseksi.

Ei kommentteja: