2.6.07

Ilon ja surun kevätjuhla

Kevätjuhla on yleensä ilon ja haikeuden aikaa raskaan kouluvuoden jälkeen.
Opettajalle se on usein jotakin enemmän, koskettavampaa. Vuodenvaihde ja tilinpäätös tehdystä työstä. Luopumisen hetki. Toivoen parasta lähteville, avaten uutta syliä tuleville.
---
Tänäkin keväänä vietetään useissa kouluissa viimeistä kevätjuhlaa koulun lakkautuksesta johtuen. Näin on esimerkiksi Menosten koulussa Urjalassa, josta voi lukea opettaja Seppo Pirhosen kirjoituksen täältä. Kirjoituksessa sanotaan mm. seuraavasti:
"Oppilaat ovat käyneet tutustumassa tuleviin kouluihinsa. Muutos jännittää ja hieman pelottaakin. Voi vain arvata millainen myllerrys lasten sisällä on käynyt kuluneen lukuvuoden aikana. Kouluissa olemme kuitenkin pyrkineet siihen, että päivittäinen koulutyö olisi ihan normaalia. Siinä on onnistuttu pääosin, mutta aina silloin tällöin lakkautukset ja koulunvaihdot ovat nousseet puheenaiheeksi. Emme ole sitä halunneet estää, koska asioiden läpikäynti helpottaa.

Paria poikkeusta lukuun ottamatta kukaan työnantajataholta ei ole tullut kysymään, miten me selviämme ja jaksamme. Tavallisilta ihmisiltä olemme sen sijaan saaneet paljon ymmärtävää ja myötäelävää asennetta ja tukea."
---
Tässä erään runon sanat kiitokseksi lukuisille hyville opettajillemme:
"Haluaisin tehdä tänään jotain
mitä ei tehdä joka päivä.
Haluaisin kiittää sinua.
Ei tavalliseen tapaan, vain sanomalla "kiitos" .
ei, minä tahtoisin sanoa sinulle,
että olen kiitollinen sinusta."

Jörg Zink: Näillä kukilla kiitän sinua

Ei kommentteja: